Beneficii
Pături
Ponderate

Un somn mai linistit, un organism mai sanatos, o viata mai buna.

PREIA CONTROLUL ASUPRA VIETII TALE

CRESTE CALITATEA SOMNULUI

Datorită presiunii constante asupra corpului, păturile ponderate ajută la reducerea mișcării în timpul somnului și implicit la creșterea ciclului de somn REM.

GENEREAZA O STARE DE BINE

O combinație de materiale ultra fine și distribuția egală a greutății duc la o senzație unică de siguranță și "îmbrățișare".

REDUCE STRESUL

Studiile au arătat că păturile ponderate cresc nivelul de serotonină și melatonină, și scad nivelul de corizol.

[STUDIU]
Explorarea efectelor de siguranță și terapeutice ale stimulării presiunii profunde folosind o pătură ponderată

Această lucrare prezintă rezultatele unei metode mixte studiu de explorare cu privire la siguranța și eficacitatea de utilizare a unei pături ponderate de 13.6 kg, cu un eșantion de 32 adulți. Siguranța este investigată prin măsurarea tensiunii arteriale, a pulsului, oximetria, activitatea electrodermală (EDA) și de un sondaj de ieșire. Rezultatele arată că utilizarea unei pături ponderate de 13,6 kg, în poziția întins, este sigură din punct de vedere al măsurătorile semnelor vitale. Datele obținute cu privire la eficacitate relevă că 33% au demonstrat scăderea în EDA atunci când se utilizează pătura ponderată, 63% au raportat anxietate mai mică după utilizare, iar 78% au preferat pătura ponderată ca o modalitate de calmare. Studiul complet poate fi accesat aici!

ANXIETATE REDUSA

%

MODALITATE CALMARE

%

SCADERE EDA

%

[SONDAJ]
Parker, Eileen. The Weighted Blanket Guide . 

În cartea "The weighted blanket guide" autorii mentionează că: În studiul efectuat cu 303 de OTs (Occupational Therapists) , aceștia au raportat că persoanele au fost mai calme, cu anxietate redusă (90,4%), au mai mult controlul comportamentului (47,5%), s-au concentrat mai bine (55,7%), au dormit mai bine (64.6%), sau nu au prezentat nici o diferență (9,3%).

ANXIETATE REDUSA

%

CONTROL COMPORTAMENTAL

%

CONCENTRARE SPORITA

%

SOMN MAI EFICIENT

%

[REVIEWS]
Feedback utilizatori

O alta metodă de a analiza calitatea și performantele unui produs, este cu siguranță feedback-ul utilizatorilor. Astfel, produsul cu cele mai multe reviwe-uri de pe Amazon, are o medie de 4.8 stele din 5 de la peste 2750 de utilizatori. Raportul este de 87% pentru cinci stele, 9% patru stele, 2% 3 stele, 1% două stele și 15 pentru o stea.

*****

%

****

%

***

%

**

%

*

%

[STUDIU]
Efectele pozitive ale păturilor ponderate în Insomnie 

 Obiectiv, am constatat că timpul de somn a crescut, dar și o scădere a mișcărilor participanților, în timpul utilizării pătură ponderată. Subiectiv, participanților le-a plăcut dormitul cu pătura ponderată, au constatat că este mai ușor să adoarmă, au avut un somn îmbunătățit și s-au simțit mai odihniți dimineața. În general, am constatat că, atunci când participanții au folosit pătură ponderată, au avut un somn mai calm. O pătură ponderată poate ajuta la reducerea insomniei prin intermediul intrărilor tactile alterate, astfel poate oferi o abordare inovatoare, non-farmaceutică și un instrument complementar pentru a îmbunătăți calitatea somnului.  Studiul complet poate fi găsit aici!

RECOMANDĂRI PENTRU SIGURANȚĂ

Deși nu putem anticipa toate posibilitățile prin care o pătură ponderată poate cauza daune, avem mai jos o serie de recomandări pentru siguranța utilizatorilor:

Nu folosiți pătura pentru copii sub trei ani, deoarece materialul din umplutură poate fi inghițit cu ușurință.

Nu înghițiți materialele plastice din interiorul păturii. Acestea pot provoca blocaje gastro-intestinale. Dacă s-a întâmplat, apelați la ajutor specializat.

Dacă materialul din umplutură iese din pătură, curățați imediat deoarece poate deveni alunecos.

Nu înfășurați o persoana cu o pătură ponderată.

Copyright (c) 2018-2023 paturi-ponderate.ro | Termeni si conditii|

Ne găsești și aici